Bieren

Brouwerij De Ranke heeft momenteel volgende bieren in haar assortiment:

Guldenberg

Guldenberg is een tripel type abdijbier van 8,5% vol. alc. Het is goudblond en gemaakt van bleke mout en toevoeging van kandijsuiker. De bitterheid komt van de Hallertau hop die gebruikt wordt als bitterhop én als aromahop tijdens het koken en bovendien wordt op dit bier nog eens dry-hopping toegepast met dezelfde hopsoort tijdens de lagering, wat het zijn unieke smaak en aroma geeft en zijn perfecte evenwicht tussen zoet en bitter. De naam is afkomstig van de voormalige Guldenbergabdij te Wevelgem, het geboortedorp van één van de brouwers en waar volgens gegevens uit de Flandria Illustrata ooit bier gebrouwen werd.

^ top

   

XX Bitter

XX Bitter of extra extra bitter is een blond, bitter bier van 6,2 % vol. alc. Het is vermaard is door zijn uitgesproken en intens bittere smaak. De XX wordt vervaardigd met bleke pilsmout en zeer veel hoppebloemen van de rassen Brewers Gold en Hallertau. Een perfecte combinatie die zowel nationaal als internationaal zeer veel waardering geniet. Dit bier is de laatste jaren een trendsetter geweest voor de opkomst van de bittere bieren.

^ top

   

Père Noel

Père Noël is een kerstbier dat afwijkt van de gangbare normen. Waar de meeste kerstbrouwsels zoet en zeer rijk zijn, is dit een amberkleurig bier van 7% vol. alc. dat vrij bitter is. De complexe smaak wordt afgerond door toevoeging van zoethout. De receptuur bevat bleke mout, Munich mout en karamelmout en dezelfde hopsoorten als de XX Bitter.

^ top

   

Kriek De Ranke

Kriek De Ranke is een Kriek van 7% vol. alc. die uniek is doordat de samenstelling gebaseerd is op 2 verschillende stijlen van zuur bier. Dit zijn de roodbruine stijl uit de streek Roeselare/ Kortrijk/ Oudenaarde en de Lambic uit het Pajottenland nabij Brussel. Het roodbruine bier wordt door onze eigen brouwerij geproduceerd en verzuurd waarna 25% zure krieken toegevoegd worden Deze blijven 6 maanden in het bier. Eenmaal vergist, wordt het bier van de krieken ontdaan en wordt er lambic van Brouwerij Girardin toegevoegd waarna het bier verder rijpt op fles. Het is een uitgesproken zomerse dorstlesser die nog zéér weinig suikers bevat.

^ top

   

Cuvée De Ranke

De Cuvée is een versnijbier zoals vele brouwerijen er vroeger een in hun gamma hadden. De productiemethode is grotendeels gelijklopend als die van de Kriek met uitzondering van het toevoegen van fruit. Het is een natuurlijk verzuurd bier waarbij de brouwer probeert het perfecte zoetzure evenwicht in de smaak te leggen. Het amberkleurig bier bevat 7% vol. alc. en kan uitstekend verouderen.

^ top

   

Noir de Dottignies

De zwaarste klepper van de brouwerij met zijn 9% vol. alc., met een zeer rijke smaak door het gebruik van maar liefst 6 verschillende moutsoorten. Deze geven hem tevens zijn rijke, diepe, bijna zwarte kleur. De royale dosis Challenger en Saaz hop zorgen voor het evenwicht tussen zoet en bitter.

^ top